Hoe kunnen we helpen?

Een code-share overeenkomst is een commerciële overeenkomst waarbij de luchtvaartmaatschappij die een vlucht exploiteert, een andere luchtvaartmaatschappij toestaat om de vlucht aan te bieden alsof zij de vlucht zelf exploiteerde.

Partners in code-sharing spreken ook af hoe zij elkaar zullen vergoeden voor de zitplaatsen die zij verkopen op elkaars vluchten. Dergelijke overeenkomsten zijn gebruikelijk in de luchtvaartsector.

Code-sharingovereenkomsten houden verschillende regelingen in en de graad van samenwerking verschilt. Vaak wordt code-sharing gebruikt door partners in dezelfde mondiale alliantie. Wanneer code-sharing wordt toegepast tussen luchtvaartmaatschappijen die niet beide dezelfde bepaalde route exploiteren, biedt deze regeling hun de mogelijkheid hun netwerkdekking uit te breiden en de verbindingen voor passagiers te verbeteren.

Dergelijke complementaire code-sharing levert in principe geen bewaren op wat concurrentieverstoring betreft. Tock kan er sprake zijn van concurrentiebeperkingen met hogere prijzen en minder goede dienstverlening voor klanten wanneer luchtvaartmaatschappijen zitplaatsen verkopen op elkaars vluchten op dezelfde route.

Volgende WELKE AFSPRAKEN TOT SAMENWERKING ZIJN TOEGESTAAN?
Inhoudsopgave