JOOST HOUDIJK

Joost Houdijk

Advocaat, AKD

Joost Houdijk maakt deel uit van de praktijkgroep Europees en Mededingingsrecht. Hij is werkzaam in Brussel en regelmatig op de andere vestigingen van AKD in Nederland. Joost adviseert en vertegenwoordigt cliënten op het gebied van het Europees en mededingingsrecht.

Joost houdt zich bezig met het adviseren en procederen over kartelafspraken, misbruik van machtspositie en staatssteun. Hij vertegenwoordigt ondernemingen en overheden in procedures voor de Europese Commissie, de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Nederlandse rechter en het Hof van Justitie van de EU. Ook vraagstukken van EU-vrijverkeersrecht behoren tot zijn werkterrein, evenals zaken op het vlak van het EU-vervoersrecht. Ten slotte begeleidt hij regelmatig samen met andere leden van de praktijkgroep EMR ondernemingen bij meldingen van fusies en overnames bij de Europese Commissie en de ACM.

Joost doceert regelmatig, zowel aan universiteiten (Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmus Universiteit Rotterdam), als aan private onderwijsinstituten (OSR, AVDR). Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan in meer dan twintig verschillende tijdschriften en andere publicatiebronnen. In 2009 is hij gepromoveerd op het proefschrift getiteld: ‘Publieke belangen in het mededingingsrecht: een onderzoek in vijf domeinen’.

jhoudijk@akd.eu

https://be.linkedin.com/in/joost-houdijk-638aaa35

https://www.akd.nl/specialisten/joost-houdijk

+31 88 253 5079

 

Eerdere publicaties van Joost Houdijk

 

Skills

Posted on

25 juni 2019